Blijf een stapje voor met de Factory of the Future Awards

maandag 23 januari 2017

Zelfs als u zelf niet deelneemt, loont het om af te zakken naar de Factory of the Future Awards, omwille van het leerrijke traject dat de betrokken bedrijven doorlopen hebben en met de ondertussen al 300 ingeschrevenen willen delen. Er zijn bovendien nog andere interessante voordelen aan uw aanwezigheid op 2 februari!

Lees meer

Smart Cities en energie: "Van goed geïsoleerde openbare gebouwen tot slimme verlichting in de straten"

vrijdag 20 januari 2017

Waar liggen de uitdagingen en kansen voor de Belgische steden die een ‘smart’ energiebeleid willen voeren? We vroegen het aan Wouter Van Parys (Siemens). Hij is binnen Agoria’s Smart Cities Committee voorzitter van de werkgroep Smart Energy.

Lees meer


Nieuwe ecodesigneisen voor verwarmings- en koelproducten

woensdag 18 januari 2017

Verordening 2016/2281 introduceert ecodesigneisen voor een aantal verwarmings- en koelproducten. Denkt u betrokken partij te zijn? Raadpleeg dan snel de tekst, want de eerste eisen worden al vanaf 1 januari 2018 verplicht.

Lees meer

Praktische leidraad 'Ondernemen onder verhoogde terreurdreiging'

woensdag 18 januari 2017

Het VBO heeft samen met partners uit de publieke en private sector een praktische handleiding opgesteld voor bedrijfsleiders die ondernemen in tijden van dreiging en terreur. Download hier deze publicatie.

Lees meer

Smart cities in 30 seconden

woensdag 18 januari 2017

We hebben het met u geregeld over smart cities. Maar wat is dat eigenlijk precies, een smart city? Waarom is het zo belangrijk dat onze steden 'smart' worden? En hoe kunnen ze daaraan werken? Bekijk even deze infografiek, dan bent u meteen helemaal mee.

Lees meer

Niko ontvangt eerste ‘disruptive innovation award’ van SPIE Belgium

dinsdag 17 januari 2017

Met deze competitie spoort SPIE Belgium zijn leveranciers aan om innoverende beslissingen te nemen op het vlak van productontwikkeling, dienstverlening of bedrijfsorganisatie. Zo’n 40 leveranciers met niet minder dan 159 verschillende projecten dongen mee naar een van de 5 awards.

Lees meer

Smart Cities en digitalisering: “De rode draad in vrijwel elk project”

dinsdag 17 januari 2017

Olivier Lefèvre (NRB) is binnen het Smart Cities Committee van Agoria de voorzitter van de werkgroep Smart Digital. Wat is zijn visie op de rol van ICT bij de ontwikkeling van slimme steden? Waar zitten de knelpunten en welke inspirerende toepassingen ziet hij in de markt? Nieuwsgierig spraken we hem aan.

Lees meer

Nieuwe medewerkers, extra competenties om u nog beter van dienst te zijn!

dinsdag 17 januari 2017

Sinds kort kunt u bij Agoria een beroep doen op twee nieuwe experts, Wouter Geurts en Geert Jacobs. We stellen ze kort even aan u voor.

Lees meerLeden in the picture

Zoek een lid

Agenda