Heeft u als Gentse onderneming een minimaal jaarlijks verbruik van 100.000 kWh elektriciteit of 345.000kWh thermisch? Dan komt u in aanmerking voor een uitgebreid begeleidingstraject door een energiecoach aan maar liefst 10% van de totale kost. De 74 bedrijven die het traject al gevolgd hebben, realiseerden gemiddeld een energiebesparing van 20%.

Bovenop het begeleidingstraject 'energiecoaching' geeft Stad Gent†vanaf 1 april 2017 ook premies aan ondernemers†die hun pand energiezuinig maken.

Energiezuinig renoveren is en blijft een topprioriteit voor Gent. Ook in Gentse panden - bestemd voor ondernemen - kan er nog heel wat energie†bespaard worden. Daarom geeft de Stad Gent nu ook†energiepremie

Per pand kan tot 10.000 euro steun ontvangen worden. De energiepremies van de Stad komen bovenop de premies van Eandis en worden toegekend voor isolerend glas en schrijnwerk, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, vloerverwarming en hybride condensatieketels. Ook andere energie-efficiŽntie investeringen die de energiecoach van de Stad Gent heeft voorgesteld zijn mogelijk (zie ďinvesteringen na energiescanĒ in het reglement).

Agoria-leden die reeds het begeleidingstraject hebben doorlopen, zijn Brose Gent, Victor Buyck Steel Construction, WFRGent, †Induflex, en Ucamco.

Praktisch

Meer informatie over het begeleidingstraject door de energiecoach:

Meer info over de energiepremies:

Het aanvraagformulier voor energiepremies:

Contactpersoon stad Gent:

  • Barbara Govaert, Beleidsmedewerker klimaat bedrijven, Stad Gent Ė dienst Milieu en Klimaat. Tel: 09 268 23 82