Het Autosalon was dit jaar opnieuw een groot succes met veel bezoekers en heel wat interessante innovaties. Een van de grote nieuwigheden wat ons betreft, was de wereldpremičre van de Ecar 333. Deze auto van de toekomst, voorgesteld in 3 versies, is 100% elektrisch en 100% Belgisch. Een schitterend project van ons lidbedrijf JD’C Innovation SAFS uit Grâce-Hollogne en zijn moederbedrijf Ateliers Jean Del’Cour!

Bekijk hier de videoreportage (in het Frans) die Télévesdre maakte over deze knappe innovatie:

JD’C Innovation SAFS is gespecialiseerd in het ontwerp en de industriële productie van composietstukken. Het bedrijf legt zich in het bijzonder toe op thermoplastische composieten op basis van gerecycleerde en recycleerbare materialen, wat helemaal aansluit bij het concept van de elektrische Ecar 333.

Zo werd in het kader van het partnership tussen JD’C Innovation en Ecar, dat voorts ook nog door het Waals Gewest wordt ondersteund, een carrosserie ontwikkeld op basis van gelaagd linnen en andere biologische en biologisch afbreekbare materialen. Het resultaat, de Ecar, is de eerste 100% elektrische auto van Belgische makelij.

JD’C Innovation is een EN9100-gecertificeerd bedrijf dat naast composietproductie ook de assemblage van multi-materiaal onderdelen tot zijn specialiteiten mag rekenen. Daarbij wordt dan gebruikgemaakt van technieken zoals verlijming, lassen, integratie van elektrische of elektronische onderdelen en bedrading, of van door moederhuis Ateliers Jean Del’Cour mechanisch gelaste componenten. Dat laatste bedrijf maakte o.a. het buizenchassis van de Ecar, dat uit zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt gerecycleerd staal bestaat.

Binnen het partnership van JD’C Innovation en Ecar stond vooral het principe van ‘plaatselijk produceren met plaatselijke grondstoffen en arbeidskrachten voor een plaatselijke afzetmarkt’ voorop. JD’C Innovation wil binnenkort, met het oog op de verdere commercialisering van de Ecar 333, zijn vestiging uitbreiden met een assemblagelijn voor voertuigen.

www.jdcinnovation.com

Lees ook: Belgische E-Car 333 krijgt budget 1 miljoen euro rond


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Reageer op dit artikel