ASCO heeft een contract binnengehaald voor de productie van hybride frames die tot de basisstructuur behoren van de centrale vleugeldoos van de A350XWB-1000, een nieuw Airbus-vliegtuig dat vanaf midden 2017 beschikbaar zal zijn.

Volgens ons lidbedrijf gaat het om complexe stukken, gemaakt uit een combinatie van titanium en CFRP (Composite Fiber Reinforced Plastic). Die hybride combinatie maakt aanzienlijke gewichtsreductie mogelijk en verbetert tevens de mechanische eigenschappen.

ASCO is al meer dan 30 jaar een belangrijke toeleverancier van Airbus voor grote en complexe vliegtuigonderdelen. Het is echter de eerste keer dat voor dergelijke toepassingen dit type van hybride technologie zal worden toegepast. “Intensieve communicatie met onze klant en responsief inspelen op zijn wensen waren essentiële criteria om tot de industriële productie van deze onderdelen te kunnen komen”, aldus Pierre Willemens, project manager bij ASCO. De frames zullen worden vervaardigd bij ASCO in Zaventem.

www.asco.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Reageer op dit artikel