U hebt nog maar enkele dagen tijd om uw belastingaangifte elektronisch in te dienen via www.tax-on-web.be. Woensdag 13 juli 2016†is de uiterste datum om uw aangifte via Tax-on-web in te dienen. Wacht best niet tot die laatste dag.

Vergeet zeker niet om uw aangifte ook effectief te verzenden door op 'Bevestigen voor verzending' en dan op ĎOnderschrijvení te klikken. Zodra dat gebeurd is, krijgt u een bevestiging waarin staat dat uw aangifte goed werd ontvangen door de FOD FinanciŽn.

U hebt†uw aangifte al ingediend via Tax-on-web maar u wilt†nog verbeteringen aanbrengen? Dan kunt u dat ťťn keer doen tot en met 13 juli 2016.†

11.000 belastingplichtigen krijgen uitstel tot 27 oktober 2016

Ontving u tussen 4 en 7 juli een nieuwe elektronische identiteitskaart (e-ID)? Mogelijk zit er dan een fout in de chip, zodat u de kaart niet kunt gebruiken om in te loggen op online toepassingen zoals bijvoorbeeld Tax-on-web. De FOD FinanciŽn bekijkt met de FOD Binnenlandse Zaken hoe en wanneer dit probleem opgelost zal worden.

Als u zo'n foute e-ID hebt en u kunt niet inloggen op Tax-on-web, dan krijgt u extra tijd tot 27 oktober 2016 (dezelfde termijn als voor mandatarissen) om uw aangifte in te dienen. Dat uitstel wordt u automatisch toegekend. U hoeft daarvoor dus niets doen.

Bron: FOD FinanciŽn