Als fabrikant van machines voor de Europese markt bent u verplicht om een verklaring van overeenstemming op te stellen en te ondertekenen. Op die manier verklaart u conform te zijn met de geldende Europese richtlijnen en kunt u uw machine in de handel brengen in de Europese Unie. Maar wat hebt u juist ondertekend? En wat zijn nu de gevolgen daarvan?

Ook vanuit het standpunt van de gebruiker zijn er verschillende vragen. Stel dat u een ongeval hebt gehad met een machine die niet in orde blijkt te zijn, maar het bedrijf dat de machine in de handel heeft gebracht bestaat niet meer. Waar kunt u terecht?

Tijdens een halfdaagse opleiding 'Productaansprakelijkheid bij CE-markering' schetsen specialisten van Agoria's expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie het algemene kader en bieden ze u een helder antwoord op al uw praktische vragen over dit thema.

Met deze opleiding, die voor zowel fabrikanten als gebruikers is bedoeld, spelen we in op de vaststelling dat tijdens onze opleidingen over de ‘veiligheids- en gezondheidseisen volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG’ geregeld vragen over productaansprakelijkheid en verantwoordelijkheden in bedrijfsspecifieke situaties worden gesteld.

Datum

donderdag 27 april 2017, 09:00 - 13:00

Plaats

Link 21
Welvaartstraat 14-1 bus 13 I Ena 21 - Z1 I
2200 Herentals

Organisator

Agoria 

Meer info

- Agoria-leden: € 150
- Niet-leden: € 300

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Dit evenement is afgelopen.