Addax MT, een elektrische bestelwagen die ontworpen en geproduceerd wordt door Addax Motors, werd voorgesteld op het Autosalon. Het is het eerste voertuig van 100% Belgische makelij en "het †beantwoordt perfect aan de groeiende vraag naar meer verantwoorde mobiliteit in steden en gemeentes", vertelt Jean-Charles Carrette, mede-oprichter van Addax. "Wij zien een groeiende vraag naar compacte elektrische bedrijfsvoertuigen met een groot laadvermogen. Als fabrikant concentreren wij ons op licht vrachtvervoer over korte afstand voor steden, gemeentes, pretparken en industriŽle sites in Europa."

Nichemarkt

De meerderheid van de bedrijfsvoertuigen die gemeentes, pretparken, en postorderbedrijven gebruiken, hebben een zeer beperkte perimeter, vaak kunnen ze maar tot 40 km per dag rijden. "De Addax MT heeft een autonomie van 80 tot 120 km. Onze bestelwagen is dus perfect aangepast aan een volledige werkdag van de gebruiker. En op het einde van de dag kan het voertuig opgeladen worden aan nachttarief wat uiteraard goedkoper is. 's Morgens is het dan weer volledig klaar voor gebruik."†

Europese ambities

Addax Motors heeft de ambitie om in de nichemarkt van elektrische bestelwagens uit te groeien tot een Europese speler. Het doel voor 2017 is om meer dan 150 voertuigen te verkopen in de Benelux.

Het bedrijf uit Kuurne richt zich voornamelijk op de professionele markt: lastmile delivery, pretparken, magazijnen, steden en gemeenten.†Dankzij de omvang en de flexibiliteit van het chassis en tegelijk het groot laadvermogen is het voertuig (categorie L7e) geschikt voor licht vrachtvervoer.†

Over Addax Motors

Addax Motors is de eerste Belgische constructeur die lichte elektrische bestelwagens ontwikkelt en produceert. De onderneming is in Kuurne gevestigd en werkt met lokale partners voor de uitvoering van de hoofdtaken zoals de leasing. Een deel van de R&D van Addax is uitgevoerd in samenwerking met de KULeuven (technologiecampus Gent) en Flanders Make (Lommel), onder meer in het kader van een IWT-project. De wagens zijn in Vlaanderen geassembleerd, in samenwerking met Rhenus SML, een gevestigde waarde als toeleverancier voor de automobielindustrie.

http://www.addaxmotors.com/nl/home/Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†