Vandaag, 28 februari, geven we de aftrap van de Agoria Company Tour 2017. Met dit initiatief brengen we afstuderende burgerlijk en industrieel ingenieurs, informatici en technici rechtstreeks in contact met onze lidbedrijven.

Wat is de Agoria Company Tour?

De Agoria Company Tour is een initiatief waarmee Agoria de brug slaat tussen uw huidige en toekomstige personeelsbehoeften (stagiairs vinden, nieuwe medewerkers rekruteren, employer branding…) en het onderwijsaanbod dat de instroom van gediplomeerd toptalent moet waarborgen. Dankzij ons brede netwerk van technologische, technische en wetenschappelijke (hoge)scholen en universiteiten – de instellingen die o.a. burgerlijk en industrieel ingenieurs, informatici en technici opleiden – kunnen we u de kans bieden om naargelang van uw noden een groep studenten in uw bedrijf te ontvangen.

De omvang van die groep(en) hangt mee af van uw opvangcapaciteit. Tijdens het studentenbezoek zelf kunt u uw onderneming aan hen voorstellen en uw technologische uitdagingen toelichten. Kortom, dit is veruit de aantrekkelijkste manier om deze jongeren over die uitdagingen te sensibiliseren, een gedachtewisseling met uw eigen ingenieurs en technisch personeel op te wekken en… de deuren van uw bedrijf open te stellen voor potentiële nieuwe medewerkers!

Studenten KU Leuven Burgerlijk ingenieur bij Magnetrol International.


Na afloop van het bezoek wordt u verzocht een evaluatieverslag op te stellen over de studenten die uw bedrijf bezochten. In ruil krijgt u toegang tot uw individuele resultaten en die van de hele actie. Uiteraard mag u ook het verloop van de dag zelf evalueren en verbetersuggesties aanbrengen voor de volgende edities. Uw deelname wordt in de verf gezet via Agoria’s corporate social media-kanalen.

Studenten industrieel ingenieur KU Leuven – Campus De Naeyer bij QinetiQ Space.

Kerncijfers editie 2017

Zowel in de bedrijfswereld als bij de opleidingsinstituten is de belangstelling voor de Agoria Company Tour 2017 zeer groot.

  • In Nederlandstalig België bestaat de actie al vele jaren, telkens tweemaal per jaar (maart en november) en is ze altijd bijzonder succesvol. Er nemen zo’n 1200 studenten aan deel in een 40-tal bedrijven.
  • In Franstalig België is men dit jaar aan de tweede editie toe. Zowel bij de studenten van 165 naar 700) als bij de bedrijven (van 5 naar 18) zijn er vier keer zoveel deelnemers.

Enkele kerncijfers:

  • In totaal zijn 14 opleidingsinstituten betrokken : 9 Franstalige hogescholen en universiteiten en 5 Vlaamse hogescholen en universiteiten met 15 studierichtingen.
  • Meer dan 50% van alle ingenieursopleidingen in ons land doet mee (burgerlijk en industrieel ingenieur).
  • In totaal zullen bijna 2.000 studenten en hun profs een dag op de werkvloer doorbrengen in 2017.
  • 58 Agoria-leden zetten hun deuren open voor de Agoria Company Tour.


De editie 2017 van de Agoria Company Tour is volzet, maar neem gerust contact op met onze experts van het expertisecentrum Talent & Arbeidsmarkt om nu al uw plaats voor de volgende editie te reserveren.

De volgende bedrijven zetten hun deuren open voor de deelnemende Nederlandstalige studenten:

ArcelorMittal (Gent), Atlas Copco (Wilrijk), Barco (Kortrijk), Bekaert Engineering (Ingelmunster), Cegeka (Hasselt), Cegelec (Zwijndrecht), Cisco Systems (Diegem), CNH Industrial Belgium (Zedelgem), Cognizant (Brussel), Dana Belgium (Brugge), Donaldson Europe (Leuven), Econocom BeLux (Zaventem), ED&A (Kalmthout), Fanuc Benelux (Mechelen), IBM Belgium (Brussel), Magnetrol International (Zele), Niko Group (Sint-Niklaas), Nokia (Antwerpen), NXP Semiconductors (Heverlee), Nyrstar (Balen), Objective International (Wichelen), Picanol Group (Ieper), Qinetiq Space (Kruibeke), Renson Ventilation (Waregem), Reynaers Aluminium (Duffel), Robert Bosch (Brussel), SPIE (Brussel), TE Connectivity (Oostkamp), Televic Group (Izegem), Umicore (Hoboken), Michel Van de Wiele (Kortrijk), Vasco Data Security (Wemmel), Vero Duco (Veurne), Van Hoecke Automation (Gavere), Vinci Energies (Brussel), Volvo Car Gent (Gent).