Het startschot van de Agoria Company Tour 2016-2017 is gegeven: meer dan 1100 Vlaamse technologiestudenten uit het hoger onderwijs worden de komende maanden ondergedompeld in de bedrijfsrealiteit. Het gaat om studenten industrieel en burgerlijk ingenieur en studenten professionele bachelor toegepaste informatica, electronica-ICT,... uit verschillende Vlaamse hogescholen en universiteiten. Ze gaan op bedrijfsbezoek bij zo'n 40 Agoria-bedrijven.

Het is een gesmaakt concept. Professor Harry Verelst neemt al verschillende jaren deel met de studenten Burgerlijk Ingenieur van de VUB: "Het is voor onze studenten van de 2de bachelor Burgerlijk Ingenieur een mooie opportuniteit om werkelijk in contact te komen met het bedrijfsleven. De studenten waren dit jaar enthousiast dat ze bijvoorbeeld de kans hadden om de gietijzergieterij bij Picanol en de hoogtechnologische CNC-machines en robots bij Fanuc te zien". 

"Het is voor de studenten een reality check," geeft Koen Cornelis, praktijklector en coördinator CCCP bij Howest Hogeschool aan. "Door het gesprek met IT-medewerkers van het bedrijf krijgen ze een idee over hoe het er in een bedrijf als Cegeka aan toe gaat, waar een bedrijf als Objective International mee bezig is en ook heel concreet hoe de werkplek eruit ziet. En de studenten krijgen natuurlijk ook een 'boost' als ze door de CEO van In the Pocket Agency ontvangen worden en met virtual reality mogen experimenteren. De Agoria Company Tour verstevigt ook het netwerk tussen bedrijf en hogeschool. Bedrijven krijgen bijvoorbeeld inzicht hoe ze stagiairs kunnen aantrekken." 

Joost Van Heck, HR Business Partner SPIE: ‘Wij gingen met een 15-tal studenten industrieel ingenieur van de KULeuven – Campus De Naeyer op werfbezoek bij een klant. De studenten waren bijzonder geďnteresseerd. Voor ons is de Agoria Company Tour een mooie opportuniteit om niet alleen de naambekendheid van ons bedrijf te vergroten, maar ook de kennis van de contracting & maintenance sector’.Interesse in deelname aan de Agoria Company Tour 2017-2018? Contacteer Veerle Vermeulen.

De Agoria Company Tour wordt ook voor het Franstalig hoger onderwijs georganiseerd. Neem voor meer info contact op met Laura Beltrame (laura.beltrame@agoria.be ).