Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven.

We zijn trots dat meer dan 1.700 lidbedrijven, die samen ruim 275.000 werknemers vertegenwoordigen, vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Voor de verdere uitbouw van onze dienstverlening binnen de Industries, zijn wij momenteel op zoek naar een:

Expert Regelgeving en Homologatie Voertuigen


Algemeen

■†††† Je hebt een ruime interesse in techniek, adviesverlening, het geven van opleidingen / trainingen en beleid. Je bent mobiel en flexibel gezien af en toe externe vergaderingen in binnen- en buitenland. Je zoekt kennis en houdt van een functie met veel afwisselende contacten en netwerking.

■†††† Je bent vertrouwd expert regelgeving en homologatie, in het bijzonder vanuit het perspectief van een constructeur/fabrikant binnen het domein van automotive zoals voertuigen, opleggers, aanhangwagens en koetswerken evenals land- en tuinbouwmachines.

■†††† Je hebt een uitgesproken interesse op het gebied regelgeving m.b.t. de bredere sector van automotive en transportmiddelen en volgt die actief op. De laatste evoluties en trends van voertuigen (smart, connectiviteit) klinken je als muziek in de oren.

■†††† Je hebt aantoonbare ervaring in het proces om tot regelgeving te komen, i.e. gaande van het consulteren van bedrijven over het formuleren van compromis-standpunten tot het overtuigen van stakeholders op allerhande beleidsniveaus.

■†††† Regelgeving m.b.t. voertuighomologatie komt in internationale fora tot stand. Ervaring met en kennis over de werking van deze fora is een pluspunt. Je zult ook in deze fora's de belangen van de Belgische constructeurs op gezette tijdstippen verwoorden en verdedigen en je waakt erover dat internationale voorstellen correct in Belgische wetgeving worden omgezet.

■†††† Je kunt terugvallen op een breed netwerk en relevante bronnen die je doorheen de jaren hebt opgebouwd.

■†††† Binnen onze organisatie worden, in een sfeer van collegiaal overleg tussen de leden, gemeenschappelijke acties opgezet. Dit proces leid je in goede banen. Je schrijft voorts artikels voor de eigen communicatiefora en vertegenwoordigt onze organisatie in verschillende technische comitťs en werkgroepen rond voertuigreglementering.

■†††† Je ondersteunt de collegaís binnen Agoria bij vragen m.b.t. jouw expertise en geeft hen inzicht in de laatste evoluties en trends.


Profiel:

■†††† Je bent de expert in jouw vakgebied, i.e. voertuighomologatie en technische regelgeving m.b.t. voertuigen en hun onderdelen; je geeft individueel advies aan lidbedrijven over bestaande regelgeving en weet leden bij te praten over nieuwe ontwikkelingen, vaak in de vorm van workshops en seminars.

■†††† Je wordt er vaak bijgehaald als er een probleem is. Jouw taak is het probleem op te lossen bv door jouw kennis of netwerk en contacten bij relevante stakeholders aan te spreken.

■†††† Lobbytrajecten zijn per definitie projectmatig van opzet. Je pakt die dus zeer projectmatig en gestructureerd aan.

■†††† Nieuwe regelgeving veronderstelt ook het begeleiden van mensen bij en informeren over die verandering. Je brengt mensen de kennis bij†en fungeert nadien als persoonlijk klankbord.


Vereisten & competenties:

■†††† Overtuigingskracht

■†††† Communicatief†

■†††† Treamplayer

■†††† Oog voor detail

■†††† Sterke talenkennis (NL/EN/FR);


Wij bieden

Bij Agoria kom je terecht in een professionele en moderne werkomgeving met een transparante, gestroomlijnde organisatiestructuur. Wij bieden jou flexibele arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijk salaris, aangevuld met interessante bijkomende voordelen. Je krijgt bij ons de kans om uw competenties optimaal te ontplooien.


Contact

GeÔnteresseerd?Stuur dan snel een korte motivatiebrief met duidelijke vermelding van de functie waarvoor je solliciteert samen met uw curriculum vitae naar job@agoria.be.