Agoria heeft afgelopen vrijdag onderstaand persbericht verspreid naar aanleiding van de vrijdagstaking van de socialistische vakbond ABVV-FGTB:

Vrijdagstaking ABVV-FGTB gevoeld in grote productiebedrijven, geen impact in KMO’s en ICT-bedrijven

De vrijdagstaking van de socialistische vakbond is vooral voelbaar in de grote productiebedrijven, zo blijkt uit een rondvraag van Agoria. Door afwezigheden of blokkades zal een belangrijk stuk van de productie in deze bedrijven verloren gaan. De meeste andere technologiebedrijven ondervinden weinig of geen impact. “Het ABVV had in enkele media laten weten ‘op economische schade te mikken.’ Ze is hierin geslaagd in verschillende grote industriële bedrijven,” laat Marc Lambotte, CEO van Agoria, weten. “Zulke economische schade vertaalt zich op lange termijn in minder investeringen in ons land. Wie vandaag mikt op economische schade, bezorgt zo zijn kinderen later de rekening.”

De technologiebedrijven zijn in ons land goed voor 275.000 arbeidsplaatsen. In enkele tientallen productiebedrijven is er vandaag hinder door de staking van de socialistische vakbond. In Vlaanderen en Brussel is een twintigtal bedrijven getroffen met een productieverlies dat schommelt tussen 50 en 100 procent. In de provincies Luik en Henegouwen liggen de meeste grote productiebedrijven plat door blokkades. In KMO’s en ICT-bedrijven is de impact van de staking quasi nul.

Sorry, dit artikel is voorbehouden voor leden van Agoria. Heeft u al een login? Voer die in en lees verder.

Is uw bedrijf lid van Agoria? Vraag uw login aan en krijg toegang tot alle content op onze site. Vul het formulier in.
Is uw bedrijf geen lid van Agoria? Ontdek hier de vele voordelen van het Agoria-lidmaatschap.

Reageer op dit artikel