Ons lidbedrijf Audi Brussels†heeft†de milieu-award 'Trends Business†Tour 2016' gewonnen.†De automobielconstructeur haalde het van meer dan 50 mededingers, waaronder sterke concurrenten zoals de energiegigant EDF, de investeringscoŲperatieve Energiris en de biodrankenfabrikant Simone a soif.

Doorslaggevend criterium bij de keuze voor de winnaar was volgens de jury het sluitend totaalconcept van Audi Brussels rond duurzame ontwikkeling. De vestiging zet zich consequent in voor†innovatie en duurzaamheid en slaagt er met glans in om economisch handelen en milieubescherming te harmoniseren, zo†verduidelijkt juryvoorzitter en Trends/Tendances-redacteur†Guy Van den Noortgate: "De jury viel vooral voor de duurzaamheid, die als een rode draad door het ganse Audi-concept loopt; wat niet evident is voor grote bedrijven. Het is zoals grote tankers, die soms moeizaam van koers veranderen, maar bij Audi lukt het dus wel. Audi Brussels past duurzaamheid toe in al zijn dagelijkse, concrete en operationele activiteiten."

Patrick Danau, algemeen directeur en woordvoerder van het directiecomitť van Audi Brussels, toonde zich tijdens de prijsuitreiking bijzonder fier: "Dit is een welverdiende waardering voor het merk Audi. Wij zijn trots op deze onderscheiding."

Audi hecht veel waarde aan milieubescherming, maximale efficiŽntie en eerbiediging van natuurlijke bronnen. Zo exploiteert de onderneming een fotovoltaÔsche installatie met een totale oppervlakte van ongeveer 37.000 m≤. Dit is meteen de grootste fotovoltaÔsche installatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bovendien werd er in de nieuwe lak-voorbehandelingsinstallatie een warmtepomp geÔnstalleerd. De teruggewonnen warmte wordt opnieuw in het productieproces gebracht waardoor energie uitgespaard wordt en waardoor er minder CO2-uitstoot gegenereerd wordt. Met dit milieu-engagement beantwoordt Audi aan de verwachtingen van klanten en aan de veranderingen in de maatschappij wereldwijd.

Vanaf 2018 zal in de Brusselse vestiging het eerste volledig elektrisch aangedreven voertuig uit†de Audi-geschiedenis van de band rollen. Momenteel wordt de onderneming op de productie van deze nieuwe e-SUV voorbereid. Algemeen directeur Patrick Danau benadrukt, dat alle innovaties in de fabriek in overeenstemming zijn met de hoogste milieustandaarden: "Zo is ook ons begrip van automobielproductie : intelligente en duurzame voertuigen moeten uit een gelijkaardig opgestelde productiesite komen. Alle productiestandaarden moeten aan dit criterium voldoen."

Audi Brussels wil essentiŽle kengetallen op vlak van milieu, zoals energieverbruik, waterverbruik, gebruik van oplosmiddelen, afval en CO2-uitstoot tegen 2018 met 25 procent verbeteren ten opzichte van 2011. Reeds vandaag beroept de onderneming zich op groene stroom en is daardoor CO2-neutraal. De Brusselse Audi-site behoort zoals alle andere wereldwijd tot de voorlopers op vlak van engagement voor milieubescherming en gebruikt hiervoor een gecertifieerd milieumanagementsysteem. Onlangs behaalde Audi Brussels opnieuw het Europese EMAS-Certificaat. EMAS (Eco-management en audit schema) is een door de EU ontwikkeld en zeer performant vrijwillig milieumanagementsysteem voor organisaties die op een proactieve en systematische wijze hun milieuprestaties wensen te verbeteren.Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†

Reageer op dit artikel