Belgian Flight School (BFS), een belangrijke speler in België voor de opleiding van lijnpiloten, investeert in een nieuwe vloot. BFS gaat met Sonaca Aircraft een overeenkomst aan voor de levering van 8 toestellen van het type Sonaca 200.

BFS wenst zijn leerlingpiloten op te leiden met toestellen van de nieuwste generatie en koos daarom voor een geleidelijke vernieuwing van zijn vloot. Sales- & Marketingmanager Mélissa Capizzi van Belgian Flight School verklaart: "Momenteel beschikken we over een twintigtal toestellen voor de basisopleiding en voor privévluchten (time building, recreatievluchten). Voor de training zochten we een krachtig toestel, performant en met goede kwaliteit/prijs-verhouding. Onze keuze is op de Sonaca 200 gevallen. Een andere goede reden om voor Sonaca Aircraft te kiezen was het feit dat we op deze manier ook de ontwikkeling van de Belgische luchtvaartactiviteit ondersteunen." 

De Sonaca 200 is gebouwd in een aluminiumlegering (romp en vleugels) en uitgerust met een Rotax-motor (914F-115 pk). Het is een tweezitter voor training en pleziervluchten. "Wij zochten een toestel dat perfect beantwoordt aan de missies van basisopleiding en trainingsvluchten. Het vliegtuig moest reactief, voldoende krachtig en solide zijn, maar ook zuinig wat verbruik en onderhoudskosten aangaat. De Sonaca 200 staat naar mijn gevoel vooraan wat technologie en knowhow aangaat, en is daardoor de beste keuze op de markt", verduidelijkt Benjamin Loth, Chief Flight Instructor, Belgian Flight School.

De Sonaca 200 is sinds februari 2016 te koop in Europa. De homologatie is onderweg en de certificatie (EASA CS-VLA Night VFR) zou eind 2017 een feit moeten zijn.

Sonaca Aircraft is een nieuwe dochteronderneming van Sonaca met als missie de ontwikkeling, certificering en commercialisering van een nieuw tweezittervliegtuig dat specifiek werd ontworpen voor de opleiding van piloten en pleziervluchten. Een eerste prototype werd in april 2015 geassembleerd in Johannesburg en van Johannesburg overgebracht naar ‘Brussels South Charleroi Airport’, waar het vliegtuig aankwam na een reis van 8 dagen en meer dan 55 vlieguren over Afrika. Voor meer info: www.sonaca-aircraft.com.


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Reageer op dit artikel