De Belgische bedrijven Barco, BATS en FN Herstal hebben onlangs deelgenomen aan een netwerkevent aan boord van het Belgische militaire commandoschip Godetia, in de haven van Casablanca.

 

Sinds enkele jaren meert de Godetia, een A960 commandoschip van de Belgische marine dat ook logistieke steun verleent, in West-Afrika aan in het kader van de “Maritime Capability Building”-missie. Onder de vlag van bilaterale akkoorden en internationale samenwerkingen nemen het schip en zijn bemanning er deel aan de opleiding en training van verschillende Afrikaanse marines. Doorheen de tussenstops in de verschillende gastlanden, zorgen ze, op een meer officiële manier, voor intensievere samenwerkingsverbanden tussen België en de bezochte landen.

Het bezoek aan de Godetia in Casablanca van 9 tot 13 december 2016 paste in dit kader. Het was ook meteen de perfecte gelegenheid om een receptie te organiseren, in nauwe samenwerking met de BSDI (Belgian Security & Defence Industry), met als doel de banden tussen het Belgische en het Marokkaanse leger te versterken. Daar werden ook drie parels van de Belgische defensie- en veiligheidsindustrie voorgesteld: Barco, BATS en FN Herstal.

  • Barco is een internationale technologische onderneming die beeldschermmateriaal voor verschillende specifieke markten ontwerpt en ontwikkelt. Het Kortrijkse bedrijf beschikt over zijn eigen verkoop- en marketingfilialen en R&D. Het levert diensten aan zijn klanten en produceert in Europa, Noord-Amerika en Azië.
  • BATS is een elektronicabedrijf dat zich specialiseert in vliegtuigonderhoud. Hij ontwerpt, ontwikkelt en levert hoogtechnologische oplossingen voor defensie en binnenlandse veiligheid (Homeland security). Zijn belangrijkste toepassingen situeren zich in het domein van bewaking van het slagveld, de bescherming van de strijdkrachten, vliegtuigonderhoud, de bescherming van essentiële infrastructuur, de bewaking en bescherming van grenzen en kusten, etc…
  • FN Herstal levert innoverende oplossingen aan strijdkrachten, speciale eenheden en ordetroepen uit de hele wereld in de vorm van lichte wapens van klein kaliber, inclusief munitie. Het aanbod van FN Herstal bestaat uit draagbare wapens, systemen met beperkte dodelijkheid, systemen voor wapens aan boord van vliegtuigen, meetstations, munitie van klein kaliber en een reeks complementaire diensten.

Het event aan boord van de Godetia, versterkt door de aanwezigheid van zijne Excellentie, de Belgische Ambassadeur, M. F Carruet en Admiraal Wim Robberecht, Commandant bij de Belgische Marine, en talrijke Marokkaanse civiele en militaire autoriteiten, was een groot succes. De aanwezige bedrijven kregen de kans om verschillende contacten te leggen die hun positie op de Marokkaanse markt, die volop in ontwikkeling is, te versterken.