Over enkele weken, van 14 tot 16 maart, vindt in Parijs de JEC World 2017 plaats. JEC is de grootste vakbeurs ter wereld over composieten. Het gemeenschappelijke doel van de standhouders is om te laten zien hoe slagvaardig de composietindustrie inspeelt op de uitdagingen waarmee ze vandaag wordt geconfronteerd: milieu, duurzaamheid, industrie 4.0 en innovatie.

Ook België zal voor het derde jaar op rij prominent aanwezig zijn met meer dan 25 exposanten. Een twintigtal van die bedrijven, waaronder een tiental leden van Agoria, zullen deelnemen via de groepsstand van AWEX en FIT, een initiatief dat mee door Agoria wordt ondersteund.

Onze deelnemende leden vertegenwoordigen samen een flink deel van de waardeketen van de sector:

  • Leveranciers van grondstoffen: Isomatex (hoogkwalitatieve basaltvezels), Sovitec (additieven);

  • Producenten van panelen: Econcore (panelen met honingraatstructuur);

  • Machinefabrikanten: Delta Engineering (machines voor het aanbrengen van vloeistoffen zoals harsen of lijmen);

  • Composietverwerkers: Sonaca (productie van stukken voor de luchtvaart), JD’C Innovation (productie van composietonderdelen voor diverse sectoren), Polyworks Concept (productie van composietonderdelen voor diverse sectoren);

  • Engineeringsbureau: Rein4rced

Is uw onderneming op enige wijze actief in de wereld van de composieten? Wenst u bijvoorbeeld als afnemer ter plaatse onze leden te ontmoeten om samen te bekijken wat deze sector u te bieden heeft? Vraag dan een van onze gratis toegangstickets aan! U kunt uw mailtje richten aan julie.leroy@agoria.be.