Innovatie gaat steeds sneller. Nieuwe technologieŽn komen in een steeds sneller tempo op de markt en innovatie op het gebied van marketing en businessmodellen is net zo bepalend voor succes als technologische excellentie. Grote bedrijven kunnen innovatie niet langer aanpakken als een gestructureerd proces in een aparte R&D-afdeling. Geen enkel bedrijf heeft alle nodige talent en kennis in huis; samenwerking is de enige weg naar succes.

Hierbij hebben partnerships van grote bedrijven en start-ups een reŽle kans van slagen. De eerste heeft de schaalgrootte en is op zoek naar innovatie en de tweede is innovatief en op zoek naar schaalgrootte. Het staat dus in de sterren geschreven dat waar deze twee groepen samenkomen er een enorme groeihefboom kan ontstaan.

Corporate venturing is de praktijk waarbij een onderneming een belang neemt of een verregaande samenwerking aangaat met een (interne) start-up met als doel een bepaald competitief voordeel te bekomen. Er is een waaier aan mogelijkheden waaruit een bedrijf kan kiezen om in te zetten op een corporate venture strategie. Dit varieert van eenmalige events als hackathons en wedstrijden, over het delen van resources en coaching tot partnerships, investeringen en acquisities.

Agoria en Sirris plannen dit jaar verschillende activiteiten rond Corporate Venturing. Op donderdag 5 januari werd een eerste Meetup rond dit thema gehouden, waar meteen 55 geÔnteresseerden opdaagden en volgend programma kregen:

  • Omar Mohout van Sirris gaf een algemene inleiding, gebaseerd op data rond venturing en zijn Bloovi-artikel

  • Patrick Leysen van Parcify, deelde zijn ervaring rond de venturing van BPost in Parcify

  • Vincent Hebbelynck van Proximus lichtte toe waarom en op welke manieren Proximus Corporate Venturing aanpakt

  • Daarna was er uitgebreid tijd voor een receptie & netwerking

De slides van de presentaties vindt u terug op http://www.slideshare.net/CorporateVenturingEurope.

De discussie gaat alvast verder op Facebook: https://www.facebook.com/groups/corporateventuringeurope/

Is corporate venturing een onderwerp dat u bezighoudt? Noteer dan dat onze tweede meetup plaatsvindt op maandag 20 februari bij Agoria. Dit keer zoomen we in op:

  • efficiŽnte methodes om met corporate venturing van start te gaan,

  • nuttige tools om ideeŽn te vertalen naar concrete producten,

  • het verhaal van Valpeo, een corporate venturing-project van de Accord Group.

Het succes van onze eerste meetup was enorm. Raadpleeg dus snel het programma van 20 februari en reserveer meteen uw plaats.

Wil u graag uw vragen en ervaringen rond corporate venturing delen met anderen? Heeft u andere vragen of suggesties? Geef een seintje aan carine.lucas@agoria.be

Datum

maandag 20 februari 2017

Plaats

Bluepoint
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Toegangsplan

Organisator

Agoria 

Dit evenement is afgelopen.