Het E4-lichtlijnsysteem van ETAP is genomineerd voor de OVAM Ecodesign Award PRO. Met deze award bekroont Design Vlaanderen een product dat niet alleen knap ontworpen is, maar ook een duidelijke ecologische meerwaarde heeft. Deze prestigieuze prijs wordt samen met de bekende Henry van de Velde Awards in januari uitgereikt.  

DUAL•LENS™-technologie

De E4-reeks, ontworpen voor ETAP samen met MAXIMALdesign, bestaat uit individuele armaturen of lichtlijnen en is ontworpen voor de verlichting van onder meer productiehallen, magazijnen en winkelrekken. Hiervoor zette ETAP voor het eerst de innovatieve DUAL•LENS™-technologie in: een lineaire lens met een dubbele oppervlaktestructuur. De structuur aan de binnenkant bepaalt de lichtverdeling: breedstralend, diepstralend, asymmetrisch of dubbel asymmetrisch. De structuur aan de buitenkant van de lens zorgt voor visueel comfort door de luminantie van de leds te reduceren.

Met de E4 verkleint u driemaal uw ecologische voetafdruk

In een persbericht licht ETAP de ecologische voordelen van de E4-reeks als volgt toe:

  • Dankzij de uitgekiende lichtverdeling en de verschillende lichtsterktes kunt u het aantal armaturen heel precies afstemmen op de hoeveelheid licht dat nodig is op het werkvlak.
  • De E4 is een energiezuinig armatuur, met een specifieke lichtstroom tot 133 lm/Watt. Minder verbruik en minder CO2-uitstoot, dus.
  • Dankzij de lange levensduur van de leds en een optimale warmtehuishouding is de E4 ook een bijzonder duurzaam armatuur. Na 50.000 branduren geeft hij nog steeds tot 98% van de initiële lichtstroom.

Bekijk hier een filmpje:

Publieksprijs

Naast de Ecodesign Award, die door een jury wordt toegewezen, wordt er ook een Henry van de Velde Public Award gekozen door het publiek. Stemmen kan hier: http://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2016.

Reageer