Met de recente EU goedkeuring voor het Rentel-windpark krijgt het eerste offshore windproject†in BelgiŽ voor ons lidbedrijf Siemens het officiŽle startschot. In dit project zal Siemens instaan voor levering, installatie, indienststelling en service en onderhoud van 42 windturbines van het D7-platform.

De elektriciteitsproductie van het Rentel-offshorewindpark, met een beoogde capaciteit van 309 MW, zal volstaan om ongeveer 300.000 huishoudens in BelgiŽ van groene stroom te voorzien.

Nathalie Oosterlinck, CEO van Rentel: "Duurzame energie is de toekomst en we zijn erg tevreden dat we met zoín ervaren en competente partner als Siemens in zee kunnen gaan om onze elektriciteitscentrale op zee te kunnen volbrengen. We helpen zo de Belgische hernieuwbare doelstellingen te verwezenlijken en dragen bij tot het creŽren van lokale en Belgische werkgelegenheid."

ďWe zijn zeer verheugd dat Rentel NV voor Siemens gekozen heeft. Het project betekent voor ons ook een primeur in het Belgische deel van de NoordzeeĒ, aldus Michael Hannibal, Offshore CEO van de Siemens-divisie Wind Power and Renewable Energy.

De voormontage en installatie van het windpark zal gebeuren vanuit de haven van Oostende. Daarna wordt er een lokale hub met nieuw gebouw voorzien voor het serviceteam dat gedurende 17 jaar zal instaan voor het onderhoud van de windturbines. Voor de uitbouw van dit team en de bestendiging van het onderhoudscontract, rekent Siemens op lokale aanwervingen van techniekers en veiligheidscoŲrdinatoren. Siemens zal hiervoor ook nauw samenwerken met het havenbestuur en lokale partners zoals GeoSea, Deme en Rebo.

Het Rentel-offshorewindpark is gesitueerd op zo'n 40 kilometer voor de Belgische Noordzeekust. De 42 Siemens-windturbines zullen tegen midden 2018 elektriciteit leveren aan het Belgische stroomnet.

Website SiemensDoet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†

Reageer op dit artikel