Presentatie technologie tijdens Audi Smart Factory TechDay†

Smart Factory, de slimme fabriek met intelligente, verbonden en geÔntegreerde processen, is vandaag brandend actueel in zowat alle industriŽle sectoren. Audi koos de 'Smart Factory' dan ook als basisthema voor de TechDay in zijn hoofdvestiging in Ingolstadt.

Projecten met slimme technologieŽn voor meer efficiŽntie in de productie en de logistiek vormden het hoofdthema van deze technologische innovatiedag. Het gebruik van automatisch geleide voertuigen (AGV) voor intern transport is een duidelijk voorbeeld van dergelijke toepassingen.

In het kader van een pilootproject rust Egemin Automation een gedeelte van de logistieke afdeling in de vestiging van Ingolstadt uit met AGVís. Audi start in april 2017 in het GŁterverkehrszentrum (GVZ) Ingolstadt met een pilootproject voor de optimalisering van de interne goederentransporten.

Momenteel worden die nog geregeld met manuele heftrucks bestuurd door speciaal opgeleide medewerkers. Dankzij de automatisering bespaart Audi heel wat ruimte omdat er geen rangeerzones meer nodig zijn tussen de rekken. De toestellen zijn bovendien 24 uur per dag beschikbaar voor de drie ploegen en verbeteren op die manier de operationele efficiŽntie in het bedrijf.Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†