De regio Eindhoven heeft sinds 11 december 2016 een van de grootste elektrische busvloten van Europa. Personenvervoersbedrijf Hermes laat 43 innovatieve VDL Citea’s SLFA Electric rijden die geen schadelijke stoffen uitstoten en veel minder geluid maken dan reguliere bussen. De bussen worden tussentijds bijgeladen om zo voldoende bereik te hebben om een hele dag inzetbaar te zijn. Agoria-lidbedrijf VDL heeft ook de laadstations geleverd en voorziet deze, samen met de stroomleverancier, van energie. Hiermee is VDL niet alleen busleverancier maar ook systeemleverancier.

De VDL Citea SLFA Electric is een elektrisch gelede bus met een lengte van 18,1 meter uitgevoerd in een vernieuwd futuristisch BRT (Bus Rapid Transit) design. Met de levering van de 43 Citea’s SLFA Electric beschikt Zuidoost-Brabant over een van de grootste zero-emissie busvloten van Europa. De bussen rijden op bepaalde lijnen zo vaak dat een tramachtig systeem ontstaat. Deze hoogfrequente lijnen gaan naar de belangrijkste bestemmingen in Eindhoven zoals Eindhoven Airport en de High Tech Campus. Op deze verbindingen hoeven reizigers niet lang meer te wachten op de volgende bus, want er wordt gereden op een volwaardig ‘show up and go’ systeem.

VDL Bus Roeselare is binnen VDL Bus & Coach producteigenaar van zero-emissie bussen. De productie van deze bussen vindt plaats in Roeselare en de afdeling Research & Development van VDL Bus Roeselare focust zich toekomstgericht nog uitsluitend op zero-emissie bussen.

Over VDL Bus Roeselare en VDL Bus & Coach:

VDL Bus Roeselare is sinds enkele jaren de nieuwe naam van het toenmalige Jonckheere. Jonckheere werd in 1881 opgericht als familiebedrijf, eerst als bouwer van koetsen en gaandeweg uitgegroeid tot een gereputeerde constructeur van zowel stadsbussen als reisbussen. In 1998 werd het bedrijf overgenomen door VDL Groep. Binnen VDL maakt VDL Bus Roeselare deel uit van de divisie VDL Bus & Coach, met tevens productiebedrijven in Valkenswaard, Eindhoven, Venlo en Heerenveen.

Hoog in het vaandel van VDL Bus & Coach staan naast milieubewustzijn ook kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, een laag brandstofverbruik, comfort en lage onderhoudskosten. Mede dankzij een wereldwijd netwerk aan verkoop-en servicepunten, is VDL Bus & Coach uitgegroeid tot één van de grootste busproducenten in Europa.


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be