Van 14 tot 18 september jl. vond op de Air Force Base Waterkloof (Centurion, City of Tshwane, Gauteng) in Zuid-Afrika de 9de editie van de vakbeurs Africa Aerospace and Defence (AAD) plaats.

BSDI (Belgian Security & Defence Industry) en Agoria zorgden er voor een Belgisch paviljoen waaraan de volgende Belgische bedrijven deelnamen:

Op 14 september werden de Belgische bedrijven 's avonds ontvangen door de Belgische ambassadeur, Hubert Cooreman, in zijn residentie. Tijdens deze receptie werden zeer belangrijke contacten gelegd. De steun van de ambassadeur aan de Belgische industriëlen heeft zeker en vast bijgedragen tot het welslagen van hun beursdeelname. De ambassadeur heeft trouwens ook een bezoek gebracht aan het Belgisch paviljoen.

Op 15 september kwamen heel wat belangstellenden naar de Belgian Day-cocktail. Ook hier werden interessante connecties aangeknoopt. Alle deelnemende bedrijven ontvingen op hun stand een behoorlijk aantal buitenlandse delegaties. Voor FN Herstal, Forges de Zeebrugge en Mecar was het dan ook een geslaagde beurs! BSDI zal ook op de volgende editie (van 19 tot 23 september 2018) opnieuw aanwezig zijn met een Belgisch paviljoen.

De AAD-beurs is een succesvol partnerschap tussen Zuid-Afrika’s Aerospace, Maritime and Defence Industry Association (AMD), de Armament Corporation of South Africa (ARMSCOR) and the Commercial Aviation Association of Southern Africa (CAASA).

De Zuid-Afrikaanse regering beschouwt AAD als een waardevolle aanwinst die volledig ondersteund wordt door het nationaal Departement van Defensie en die ook de actieve steun krijgt van het Departement van Trade & Industry, van het Department van Transport en van het Departement van Wetenschap en Technologie.

Neem gerust contact op met Valérie Otten (valerie.otten@agoria.be) indien u wenst deel te nemen aan de Belgische groepsstands die BSDI en Agoria ook in de toekomst nog zullen organiseren.