Op uitnodiging van onze CEO Marc Lambotte en onder een stralend pril voorjaarszonnetje waren onlangs negen CEO's te gast op Agoria's eerste Captains Table. In intieme kring, ver weg van de pers, werd aandachtig geluisterd naar John Porter, CEO van Telenet, die zijn visie, ervaringen en uitdagingen met betrekking tot het thema 'Digital Value and Agility' kwam toelichten.

Tijdens zijn boeiende presentatie en de daaropvolgende gedachtewisseling tussen John en de andere genodigden kwamen heel wat belangrijke topics aan bod, zoals "the digital customer journey", "competitiveness", "innovation and differentiaton","privacy, legislation and ethics", "digital skills" en het belang van samenwerking met de "startup/scaleups".

Een van de vaststellingen: Belgie doet het zeker niet slecht in het telco-landschap, maar kent niettemin toch bepaalde uitdagingen.

Als we ons land blijvend tot de digitale koplopers willen laten behoren, hebben we nood aan een gunstig investeringsklimaat dat het mogelijk maakt dat de daartoe vereiste massieve investeringen verder kunnen blijven gebeuren. Een modern, competitief en innovatief telecomlandschap is even noodzakelijk voor een land als zijn haven-, weg-, spoor- en luchthaveninfrastructuur.

Geinspireerd en tevreden vertrok iedereen op tijd terug naar de job.