Peruweld, een in Peruwelz (Henegouwen) gevestigd lidbedrijf, is een industriŽle ketelbouwer gespecialiseerd in cilindervormige producten met grote afmetingen (kuipen, torens, silo's...) in koolstofstaal, RVS of nikkellegeringen. "Specifiek voor ons bedrijf is dat we projectmatig werken", zegt CEO Philippe Louvet. "Wij bieden geen catalogus met producten aan, wij verkopen onze knowhow".†


Peruweld bouwt dus industriŽle uitrustingen die door de klanten worden ontwerpen, en dit in alle industriŽle sectoren. Via ingenieursbureau De Smet in Waterloo, dat ook lid is van Agoria, heeft het bedrijf onlangs een contract van 2 miljoen euro in wacht gesleept voor een project in de Algerijnse suikerindustrie. Voor deze KMO met een vijftigtal personeelsleden en †een jaaromzet van 8 miljoen, waarvan de helft in het buitenland wordt gerealiseerd, is dit uiteraard een belangrijk contract. Een gesprek met Philippe Louvet, een CEO met een specifieke industriŽle visie en aandacht voor de milieu-impact van de industrie.

Moet u door uw manier van werken op basis van de plannen en specificaties van uw klanten voor elk nieuw project investeringen doen?
Wij beschikken over de nodige basisknowhow maar investeren stelselmatig jaar na jaar om ons productie-apparaat te verbeteren. Daarbij innoveren we eigenlijk voortdurend waardoor we steeds beter in staat zijn te voldoen aan de nieuwe eisen van onze klanten en het voortbestaan van onze onderneming te garanderen.

Worden in de agro-levensmiddelenindustrie bijzondere eisen gesteld?
Wat de kwaliteit van de geleverde apparaten betreft, gelden in de petrochemie, waarvoor wij veel werken, bijzonder strenge normen. In de levensmiddelenindustrie worden dan weer op het gebied van zorg en hygiŽne zeer hoge eisen gesteld, zelfs het uitzicht van de kuipen is er belangrijk. In de suikerindustrie zitten we een beetje op de scheidingslijn tussen die twee: het gaat om levensmiddelen, maar we bevinden ons meer 'stroomopwaarts' van de productie, minder dicht bij het eindproduct en de consument.

Peruweld profileert zich als een duurzaam bedrijf. Wat betekent dat concreet?
Het moet duidelijk zijn dat een ketelbouwbedrijf zoals het onze niet alle mogelijkheden heeft om voor een volledig duurzame aanpak te kiezen. Bij de fabricage van onze producten moeten wij namelijk de bestekken van onze klanten volgen. Toch proberen we in onze productieprocessen en onze organisatie aandacht te hebben voor deze problematiek: wij hebben bijvoorbeeld zonnepanelen laten installeren en werken met een systeem om ons waterverbruik, dat bij ketelbouw aanzienlijk is, te verminderen.

Verder heb ik persoonlijk interesse voor groene energie, vandaar dat ik vooral ondernemingen die in deze sector actief zijn probeer te prospecteren. We hebben onlangs een project afgerond met Ecophos in Louvain-la-Neuve, dat een oplossing heeft ontwikkeld om fosfaat op een minder milieubelastende manier te produceren. We hebben hen voor hun fabriek in Duinkerke 21 reactoren geleverd. Dit is het soort onderneming met dezelfde filosofie als Peruweld.

Meer informatie over Peruweld.Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†

Reageer op dit artikel