Lambrecht Trailers, een in Kortemark gevestigde specialist in de constructie van opleggers voor het transport van veevoeders, pakt uit met de eerste Belgische bulkwagen die volledig aan de internationale ADR-reglementering voldoet.

 

Met deze belangrijke innovatie biedt ons lidbedrijf een antwoord op beroering die enige tijd geleden in de veevoedersector ontstond, toen bleek dat de ADR-wetgeving (Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route) ook van toepassing kan zijn op bepaalde mineraal- en voormengsels. 

In België bestonden tot voor kort geen gecompartimenteerde ADR-gekeurde bulkvrachtwagens die mineraal- en voormengsels kunnen transporteren. Daar brengt Lambrecht Trailers nu dus verandering in. 

Om een trailer te bouwen die aan de ADR-normen voldoet (en daarvoor aan diverse specifieke technische vereisten moet beantwoorden) was een nauwe samenwerking met de regulerende overheid nodig. Luc Lambrecht, CEO Lambrecht Trailers: “Onze R&D en de overheid kwamen regelmatig samen voor overleg. De eerste uitdaging bestond erin om de teksten om te zetten in een helder lastenboek. Ook tijdens het bouwen van de trailer werd ons overleg verdergezet.” 

De eerste Belgische ADR trailer is dus het product van een intensieve samenwerking tussen Lambrecht en de bevoegde internationale overheden. 

Francis Verhelst, technisch directeur Lambrecht Trailers, ziet deze realisatie als het bewijs dat ook een KMO een innovatie van formaat kan neerzetten: "We zijn niet de grootste maar veel klanten noemen ons de meest klantgerichte en flexibele trailerbouwer. We hebben ontelbaar veel berekeningen en tekeningen uitgewerkt, die stuk voor stuk door een externe technische dienst moesten worden goedgekeurd. Het was een uitdaging."

www.lambrechttrailers.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Reageer op dit artikel