Marc Lambotte, CEO van Agoria, gaf de voorbije week in enkele tv-interviews zijn visie op het nieuwe handelsbeleid van de Verenigde Staten. Zo was hij zaterdag zowel in het VRT-programma De Vrije Markt als in het VTM Nieuws te gast.

Volgens Lambotte is het protectionisme zoals Trump dat voor ogen heeft, geen goede zaak. Niet voor de wereld, maar ook niet voor de Verenigde Staten zelf. "Op korte termijn zal hij wellicht enige successen boeken, maar op lange termijn zijn maatregelen die vrije handel onmogelijk maken, altijd negatief. Denk in dit geval bijvoorbeeld maar aan de eigen Amerikaanse export die zwaar onder druk zal komen te staan."

Namens Agoria pleitte Lambotte in De Vrije Markt voor een klimaat van eerlijke concurrentie binnen een kader van evenwichtige multilaterale handelsakkoorden, met een ‘level playing field’ voor alle spelers. Bekijk hier het filmpje.

Ook het inreisverbod voor de burgers van 7 moslimlanden dat de nieuwe Amerikaanse president heeft ingesteld, kan bij onze CEO op weinig begrip rekenen. "Culturele diversiteit is de basis voor technologische ontwikkeling," zo onderstreepte Lambotte in het VTM Nieuws. Hij sluit zich daarmee aan bij de openlijke kritiek van heel wat bedrijfsleiders (ook in de VS) op dit nieuwe decreet. Bekijk hieronder het filmpje:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be