De†producenten van industriŽle koeltechniek steken de koppen bij elkaar. Om verder te evolueren naar klimaatneutrale industriŽle koelingstechnologie, willen ze†samenwerken aan†initiatieven rond opleiding en technologiescouting en zo alvast†2 grote uitdagingen aanpakken.†

De Belgische sector van de industriŽle koeltechniek bestaat uit lead plants van belangrijke internationale technologieproducenten en een uitgebreide stroomafwaartse waardeketen†met†talrijke (grote)†industriŽle technologiegebruikers in de voeding-, retail-, farma-, chemische, nucleaire en†halfgeleiderindustrie. Om dat ecosysteem van talent te voorzien, is er een belangrijke instroom nodig. De sector worstelt met een gebrek aan instroom, zowel bij zichzelf als bij zijn klanten. Om dat probleem te verhelpen, werkt Agoria samen met de sector aan opleidingsinitiatieven voor scholen en technologiegebruikers.

Ook de technologie evolueert razendsnel. Zo is er†bijvoorbeeld de†evolutie naar toenemend gebruik van warmtepomptechnologie voor koeling†en verwarming†in industriŽle toepassingen.†Ook de meer conventionele technologie wordt perfomanter en kent daardoor uitgebreidere toepassingsgebieden. Dat alles veroorzaakt belangrijke bewegingen in het landschap van de industriŽle koeltechniek.†Een aantal buurlanden hebben collectieve initatieven opgezet om hun inspanningen†het gebied van technologieontwikkeling op te drijven.†Samen met de sector werkt Agoria aan initiatieven rond technologiescouting.

Wenst u meer te weten over deze initiatieven, neem dan contact op met Jeroen Vits (Jeroen.Vits@agoria.be).