Deze award is een erkenning voor de meest innovatieve business van het continent in diverse industrieën, waaronder engineering, productie, farma en transport

Newtec, specialist in ontwerp, ontwikkeling en productie van uitrusting en technologieën voor satellietcommunicatie, heeft aangekondigd dat hij de titel ‘National Champion for Belgium’ in de Europese Business Awards 2016 in de wacht sleept.

Newtec HQ in Sint-Niklaas, Belgium
Newtec HQ in Sint-Niklaas, Belgium

Deze award, die al voor de tiende keer wordt uitgereikt, wordt gezien als de grootste Europese business competitie en wordt gedragen door ondernemers, academici en politieke vertegenwoordigers uit heel Europa. Dit jaar namen meer dan 33.000 ondernemingen uit 34 landen deel. 

Onder de deelnemers dus ook Newtec die de erkenning krijgt voor zijn rol in de satellietindustrie met de ‘Award for Customer Focus’-categorie voor België. Newtec is al 31 jaar actief en heeft talrijke technologieën en producten gecreëerd, meest recent nog zijn Newtec Dialog® multiservice platform, die klanten helpt om meer rendabel te worden. Daarnaast werd ook de bijdrage aan de laatste satellietcommunicatiestandaard, DVB-S2X, in de schijnwerpers geplaatst. Dit is een wereldwijd erkend training programma met een sterke band met het European Space Agency (ESA). Innovatie staat centraal bij deze onderneming. 

“Wij zijn zeer verheugd om deze erkenning als nationaal kampioen van België in de European Business Awards binnen te halen”, vertelt Sander Boom, Chief Operating Officer van Newtec. “Zoals bij andere ondernemingen, staan onze klanten in het middelpunt van wat we doen en wij gaan continu op zoek naar manieren om onze competenties te vergroten zodat we onze expertise kunnen blijven inzetten voor onze klanten. Daarom zijn wij enorm trots op deze erkenning in de Customer Focus-categorie.” 

De European Business Awards onderstreepte ook de jaarlijkse klantentevredenheidsenquête, zijn feedback van klanten en zijn productiecentrum in Erpe-Mere, die bekroond werd met de ‘Factory of the Future’-award voor de milieustrategie. Daarenboven werd Newtec geprezen voor zijn bijdrage aan de Belgische economie en de boost voor de werkgelegenheid met meer dan 10% in de regio.

Voor 2017 verwacht Newtec een verdere groei in de vraag naar High Throughput Satellites, diensten op vlak van infrastructuur en voor markten van hoge waarde. 

Adrian Tripp, CEO van de European Business Awards: “Proficiat aan Newtec, die geselecteerd is om België te vertegenwoordigen als Nationaal kampioen. Newtec staat in het centrum van succes van de sterke Europese business gemeenschap en toont de sleutelprincipes waarnaar wij op zoek zijn op vlak van innovatie, ethiek en succes.”

Als gevolg van zijn succes in België zal Newtec naar voren geschoven worden om te strijden tegen de winnaars in dezelfde categorie van andere landen voor de wereldtitel.


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be