Sinds kort kunt u bij Agoria een beroep doen op twee nieuwe experts, Wouter Geurts en Geert Jacobs. We stellen ze kort even aan u voor.

Met de komst van Wouter Geurts (36) vervoegt een echt zwaargewicht ter zake ons expertteam van Materials Industries. Goed nieuws voor u als lidbedrijf! Wouter is bio-ingenieur in de scheikunde, ingenieur materiaalkunde (KULeuven) en handelsingenieur (UCL), en omschrijft zichzelf het liefst als ‘ingenieur composieten en polymeren’ met een passie voor innovatie en technologietransfer. Zijn universitair curriculum vulde hij aan met heel wat relevante praktijkervaring bij o.a. Tecpol (productie van polyurethaan-componenten in Brazilië), De Ridder (verkoop van injectiepersen en extrusielijnen) en EuPC (European Plastics Converters). “Ik was er verantwoordelijk voor Europese onderzoeksprojecten op het vlak van kunststoffen, composieten en recyclage,” zo zegt hij daar zelf over. Bij Agoria zal Wouter o.a. een IBN (Innovatief Bedrijfsnetwerk) in het domein van composieten oprichten en uitbouwen. In zijn vrije tijd is hij een grote liefhebber van jazz, een genre dat hij ook zelf speelt op contrabas en piano.

Onze andere nieuwe collega, Geert Jacobs (25), vervoegt Agoria's expertisecentrum Innovatie. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Geert al heel wat diploma’s en ervaring achter zijn naam. Zo behaalde hij na zijn basisopleiding als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen nog een ‘Master in Innovation & Entrepreneurship’ (Hasselt). Tijdens die studies schreef hij een thesis rond het SALK-project (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) en kwam hij in contact met heel wat economische stakeholders… waaronder Agoria. Tegelijk volgde hij ook een masteropleiding Pedagogische Wetenschappen, naar eigen zeggen “voornamelijk om de nodige skills met betrekking tot kennisoverdracht te vergaren”. Zijn professionele loopbaan startte hij twee jaar geleden, als leerkracht in het onderwijs. “Om zelf deel te worden van de verandering” maakt hij nu de overstap naar Agoria. Binnen onze organisatie zal hij o.a. het subsidiebeleid op de voet volgen en ook het Factories of the Future-project mee ondersteunen. In zijn vrije tijd is Geert niet alleen een fervent basketbalspeler, maar ook scheidsrechter in eerste klasse.