Opleidingen Milieu


Agoria Academy: Seminaries Milieu Vlaanderen 2017

Wenst u uw kennis over actuele milieuthema’s bij te schaven? Schrijf u in voor de seminariecyclus Milieu!

Lees meer


Circulaire economie: wat doen de beleidsmakers en zijn wij daar tevreden mee?

In deze Agoria Online reeks over circulaire economie kwam u te weten wat het concept juist inhoudt en waarom het potentieel biedt voor de technologisch-geďnspireerde industrie. Een aantal circulaire economie voorlopers in onze sector waren aan het woord. Tot slot geven we u mee wat er op het vlak van beleid op stapel staat.

Lees meer


Agoria Academy: Ook in 2017 nieuwe cyclus van 'Basisopleiding milieu - niveau C'

Nood aan een cursus 'milieu voor dummies'? Volg dan de volgende cyclus van Agoria's basisopleiding milieu voor bedrijven. Bekijk hier het programma en reserveer meteen uw plaats! Kleine wijziging: de eerste module start op 8 maart in plaats van 15 februari!

Lees meer


Basisopleiding milieu - niveau C: REACH in een notendop

De volgende sessie van Agoria's modulaire opleiding Milieu is gewijd aan REACH.

Lees meer


Gooi geen geld weg, beheer uw afvalstromen zelf

De afval- en nevenstromen van uw bedrijf zelf beheren, kan u geld opleveren. Door de afvalberg te verkleinen, door resterende grondstoffen opnieuw te verkopen of door ze beter in te zetten. Agoria en Sirris tonen u hoe u dit optimaal aanpakt!

Lees meer


Europese milieu- en energieregelgeving: Wat betekent het voor uw bedrijf?

Milieu- en energiebeleid worden steeds meer op het Europese beleidsniveau onderhandeld en overeengekomen. Wilt u weten hoe groot de impact is van de Europese Unie op de milieu- en energieverplichtingen van uw bedrijf en hoe dat proces precies in zijn werk gaat? Dan is dit seminarie u op het lijf geschreven.

Lees meer


Milieu-opleidingen op maat

Met in-house opleidingen op maat biedt Agoria’s expertisecentrum Milieu u inhoudelijke ondersteuning bij de milieureglementering. We maken een selectie van de aspecten die relevant zijn voor de technologische industrie in het algemeen en voor uw bedrijfsactiviteit in het bijzonder.

Lees meer


Basisopleiding 'Milieu - niveau C'

De milieureglementering is continu aan verandering onderhevig. Als technologiebedrijf moet u dus steeds meer aandacht besteden aan het beperken van de milieu-impact van uw activiteiten. De basisopleiding ‘Milieu – niveau C’ van Agoria's expertisecentrum Milieu biedt een overzicht van alle Vlaamse en Europese milieuwetgeving relevant voor de technologische industrie .

Lees meer