Opleidingen Sociaal & HR


Agoria Academy: “Sleutels voor een geïntegreerd absenteïsmebeleid”

Frequente afwezigheden kosten een bedrijf veel geld. Het terugdringen van verzuim kan kostenbesparend werken, maar zal vooral ook het arbeidsklimaat bevorderen wanneer het goed wordt aangepakt. Tijdens dit seminar geven we u alle sleutels in handen voor een geïntegreerde benadering van uw absenteïsmebeleid. Schrijf in!

Lees meer


Opleiding Employer branding: in 2 dagen naar een strategie en actieplan

Als u op slimme wijze aandacht besteedt aan uw werkgeversmerk, dan wordt de ‘War For Talent’ voor uw onderneming meteen een stuk makkelijker. Hoe je dat doet, leggen wij van naaldje tot draadje uit in deze workshop.

Lees meer


Nieuwe wetgeving overheidsopdrachten: bent u klaar?

Bent u al vertrouwd met de nieuwe wetgeving inzake overheidsopdrachten en klaar voor de veranderingen die deze met zich zal meebrengen? Agoria Academy organiseert een praktische workshop rond het thema.

Lees meer


Employer branding: in 2 sessies naar een strategie en actieplan

Als u op slimme wijze aandacht besteedt aan uw werkgeversmerk, dan wordt de ‘War For Talent’ voor uw onderneming meteen een stuk makkelijker. Tijdens deze opleiding leert u analyses uitvoeren, een strategie ontwikkelen en een actieplan opstellen met volop aandacht voor intern draagvlak, participatie en social media.

Lees meer


Sociale wetgeving... een praktische benadering

De sociaal-juridische wetgeving wordt steeds ingewikkelder. Bent u op zoek naar een praktisch antwoord op uw vragen over arbeidsrecht, loonfiscaliteit, sociale zekerheid en andere aanverwante thema's? Onze opleiding over de praktijk van de sociale wetgeving brengt u helemaal up-to-date.

Lees meer


Workshop - Hoe succesvol onderhandelen met vakbonden in een sterk evoluerende socio-economische context

De timing en het thema van de volgende workshop van de - in België unieke - vormingsprogramma’s “Social Relations Every Day”, moeten u toelaten strategie, aanpak en vaardigheden met betrekking tot de sociale dialoog tijdig te vervolmaken.

Lees meer


Doeltreffende sociale onderhandelingen: hoe sociale conflicten voorkomen en oplossen?

Tijdens de slotsessie van onze opleidingscyclus Social Relations Every Day verwerft u inzicht in de talrijke voorwaarden om sociale onderhandelingen tot een goed einde te brengen en om evenwichtige akkoorden te bereiken die begrepen en aanvaard worden door de werknemers.

Lees meer


Communicatie: de sleutel voor een stimulerend bedrijfs- en sociaal klimaat

Interne en externe communicatie zijn een cruciaal onderdeel van social relations management. Welke aanpak werkt het best? Leer de 'best practices' tijdens de volgende module van onze opleidigscyclus Social Relations Every Day.

Lees meer


Creativiteitstechnieken als doeltreffend instrument in sociale relaties

Hoe kan creativiteit u helpen om hinderpalen of tegenwerkingen bij de sociale dialoog in uw onderneming te overwinnen? Maak u de belangrijkste creativiteitstechnieken eigen tijdens de volgende workshop van de Agoria Academy Social Relations op 19 april in Antwerpen.

Lees meer


Hoe een wederzijds constructieve en consensuele attitude ontwikkelen in sociale relaties?

Over die vraag gaat de volgende workshop van ons vormingsprogramma 'Social Relations Every Day'. Uw lesgevers zijn twee ervaren onderhandelaars: Marcel Van Aken en Luc Janssens.

Lees meer


Cursus Sociale Wetgeving

Elke dag wordt u geconfronteerd met steeds meer en steeds ingewikkelder sociaal-juridische vragen. De cursus ‘Sociale Wetgeving’ is een zeer praktijkgerichte opleiding waarin bijzondere aandacht wordt besteed aan de jongste ontwikkelingen in het sociaal recht.

Lees meer


In-house Seminars op maat

Agoria’s Expertisecentrum Sociaal weet wat er leeft op sociaaljuridisch en welzijnsvlak, en geeft daar opleidingen op maat over. Met in-house seminars bieden we u inhoudelijke ondersteuning bij uiteenlopende sociaal-juridische personeelsthema’s. Van brede, praktijkgerichte instapcursussen tot diepgravende toelichting bij actuele of specifieke topics.

Lees meer