Opleidingen Technische Communicatie


Nieuwe Academy-opleiding: Technical Writing & DITA

Dient u regelmatig handleidingen te schrijven of technische constructiedossiers op te bouwen? Deze opleiding laat u in twee sessies kennismaken met de belangrijkste aspecten van het 'technical writing'-vak.

Lees meer


Academy-opleiding: 'Elektronische besturingssystemen met een veiligheidsfunctie' - voorjaar 2016

Voor de risicoís die bij een algemene risicoanalyse aan het licht komen en die u via de stuurkring wil reduceren, kunt u gebruikmaken van de EN IEC62061 en de EN ISO13849-1. Laat u de toepassing van deze beide normen toelichten tijdens een eendaagse Academy-opleiding.

Lees meer


Academy-opleiding: 'Risicoanalyse van machines' - voorjaar 2016

Om in de ontwerpfase van machines al de nodige beveiligingen te kunnen inbouwen, moeten de risico's vooraf systematisch worden geÔnventariseerd en geŽvalueerd. Hoe u dat best aanpakt, leert u in deze korte Academy-opleiding van Agoria en Siris.

Lees meer


Opleiding productaansprakelijkheid bij CE-markering

Fabrikanten die machines op de Europese markt brengen moeten een verklaring van overeenstemming ondertekenen. Zo verklaren ze zich conform met de Europese richtlijnen. Wat houdt dit document precies in? En wat zijn de gevolgen? De opleiding productaansprakelijkheid van het expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie schept duidelijkheid voor zowel de fabrikanten als de gebruikers.

Lees meer