Roxell viert 50-jarig bestaan

Roxell, de toonaangevende fabrikant van automatische voer-, drink- en verwarmingssystemen voor pluimvee en varkens, viert 50 jaar succesvolle dienstverlening aan de veehouderij wereldwijd.

2017, een bijzonder jaar voor Roxell

Gino Van Landuyt, Managing Director van Roxell, maakt van de gelegenheid gebruik om deze mijlpaal in de kijker te zetten: "Dit is inderdaad een heuglijke gebeurtenis. Het illustreert de wil, vastberadenheid en het duurzame succes van een onderneming die voortdurend naar productinnovatie en kwaliteit streeft. Wij zullen onze verjaardag het hele jaar door vieren met onze gewaardeerde klanten en verdelers, en natuurlijk met alle medewerkers in BelgiŽ, Rusland, MaleisiŽ en de VS. Tenslotte vormen het talent, de inzet en de toewijding van onze partners de hoeksteen van ons succes, ons verleden en onze toekomst."

Productleiderschap

Sinds zijn oprichting is Roxell gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor de veehouderij. De onderneming wordt wereldwijd beschouwd als een autoriteit in voer-, drink- en verwarmingssystemen voor pluimvee- en varkensstallen. "Als ik terugblik op de voorbije 50 jaar, ben ik vol ongeduld om te zien wat de volgende 50 zullen brengen", zegt Gino Van Landuyt. ďRoxell heeft altijd het voortouw genomen en blijft dit doen door kwaliteitsvolle en duurzame oplossingen te leveren die beantwoorden aan nieuwe markttrends en veranderende reglementeringen. Dit jaar introduceren we onder andere een concept, dat de snavelgroei bij ouderdieren onder controle houdt terwijl ze eten.Ē

Wat brengt de toekomst?

Roxell wil de komende jaren zijn positie op de groeimarkten verder consolideren. Deze ambitie wordt omgezet in een nieuwe en grotere fabriek voor Roxell MaleisiŽ en een uitbreiding van de infrastructuur van Roxell USA, die beide tijdens de eerste helft van 2017 operationeel zullen worden.

Na deze expansies zal Roxell over een totale fabrieksoppervlakte van 39.000 m≤ beschikken, waarvan 21.000 m≤ in BelgiŽ. "Op die manier houdt de operationele voetafdruk van Roxell gelijke tred met de groei op de wereldmarkt en kunnen wij al onze klanten dezelfde ondersteuning bieden, ongeacht hun locatie", aldus Gino Van Landuyt.

Zowel op het vlak van de verkoop als van de toeleveringsketen worden er nog meer initiatieven verwacht om de fysieke aanwezigheid van Roxell in grote opkomende markten te versterken.

De lange termijn indicatoren voor de sector zijn uitermate positief. De wereldbevolking blijft groeien, net als het beschikbare inkomen per hoofd. De combinatie van deze twee trends impliceert dat de vraag naar dierlijke eiwitten zal blijven toenemen. "Roxell is klaar voor de toekomst. Wij zullen de komende jaren niet op onze lauweren rusten", besluit Gino Van Landuyt.