Op 20 oktober jl. heeft “het eerste Brusselse winkelcentrum van het derde millennium” de deuren geopend. Het centrum, dat het eerste nieuwe ‘shopping district’ sinds meer dan 25 jaar is in onze hoofdstad, werd gebouwd op een voormalig industrieterrein in het noorden van de stad.

Docks Bruxsel is toegankelijk van 8 uur ‘s ochtends tot na middernacht en wil de bezoeker op een oppervlakte van meer dan 49.000 m² een ongeëvenaarde stedelijke vrijetijdservaring bieden. Op termijn moet het centrum het hart worden van een nog te bouwen ecowijk van 30 ha in de Brusselse Kanaalzone.

Ecologisch verantwoorde architectuur met aandacht voor lichtinval

Docks Bruxsel bestaat uit 8 gebouwen waarvan er zich 6 onder een immens glazen dak van 11.000 m² bevinden. Dat dak beschermt de bezoekers tegen slecht weer, terwijl toch volop daglicht kan binnenschijnen.

LED-verlichting maakt de sfeer nog aangenamer

Pierre Lechat, commercieel directeur van Agoria-lidbedrijf C.E. Schréder, legt uit welke bijdrage zijn onderneming leverde aan dit prachtige project: “Docks Bruxsel is door zijn omvang en zijn originaliteit natuurlijk een zeer belangrijk project. Wij wilden daarom een oplossing voorstellen die het karakter van de site nog accentueert.”

Concreet werden verschillende soorten armaturen geïnstalleerd, die naargelang van de toepassing kunnen worden ingezet. Schréder leverde ook een totaaloplossing voor het slimme beheer van alle armaturen. Zo kan men bijvoorbeeld opteren voor artistieke sfeerverlichting of specifieke lichteffecten programmeren naargelang van de zone of in functie van evenementen die in het winkelcentrum plaatsvinden.

Bron en meer informatie: www.architectura.be of www.schreder.com.


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Reageer op dit artikel