Kwaliteit en innovatie prioritair in vliegtuigbouw en defensie: Belgische Sobelcomp gaat uitdaging aan

De lucht- & ruimtevaart- en defensie-industrie (ASD) doet het niet alleen goed op Europees niveau maar ook nationaal, zoals het Belgischecomposietenbedrijf Sobelcomp laat zien. De kmo, die in 2006 werd opgericht, wil haar omzet onder impuls van Laurent en John-Thomas Thaels de komende vier jaar verdubbelen.

Focus op kwaliteit

Sobelcomp is dan wel een kleine speler in de lucht- & ruimtevaart- en defensie-industrie maar laat een voortdurende groei van de bedrijvigheid optekenen. “Dat is niet alleen te danken aan de sector die het goed doet maar ook aan ons beleid om de kwaliteitsstandaarden op een hoger niveau te brengen”, vertelt medeoprichter John-Thomas Thaels.

En die focus werpt vruchten af: in maart 2016 werd de kmo nl. EN 9100-gecertificeerd voor haar kwaliteitsmanagementsysteem. “Dit beleid is heel belangrijk aangezien het hele team daardoor hetzelfde doel voor ogen heeft”, aldus John-Thomas Thaels. Tegen 2020 wil het composietenbedrijf zijn omzet verhogen tot 4 miljoen euro en zijn personeelsbestand uitbreiden tot 35 medewerkers.

Innovatie en ontwikkeling prioritair

Sobelcomp is actief in verschillende R&D-projecten en telt onder zijn klanten grote spelers zoals Safran Aero Boosters (Techspace Aero), Sonaca, Prayon, Eloy of nog FN Herstal.

Over zijn prototype van verdeelplaten voor helikopters dat voor FN werd ontworpen, werd onlangs een opgemerkte presentatie gehouden op Eurosatory, de beurs voor veiligheid en defensie in Parijs. Sobelcomp heeft nl. een gewichtswinst van 35% gerealiseerd t.o.v. klassiek verspaand aluminium.

Internationale erkenning dus voor deze Belgische kmo die innovatie en creativiteit voorop stelt!

Maak kennis met andere toonaangevende spelers in de ASD-industrie in de business community Aeronautics, Space, Security & Defence van Agoria.


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be