Sonaca Group, waarvan het internationale beslissingscentrum in Gosselies bij Charleroi is gevestigd, heeft een overnamebod gedaan op zijn Amerikaanse sectorgenoot LMI Aerospace. De Belgische fabrikant zou 100% van de aandelen van LMI Aerospace overnemen en wil daar 14 dollar cash per aandeel voor betalen.

De raden van bestuur van beide ondernemingen hebben op donderdag 16 februari groen licht gegeven voor de transactie, die naar verwachting tegen juni zal worden afgerond.

LMI Aerospace heeft zijn hoofdzetel in Saint Louis (Missouri) en stelt ongeveer 2.000 mensen tewerk. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van 375 miljoen dollar (in 2015) en heeft 21 vestigingen op het Amerikaanse continent en in Mexico, Groot-BrittanniŽ en Sri Lanka. Zijn specialiteit is het ontwerp en de productie van complexe structuren voor de luchtvaart (romppanelen, neusvleugels, vloerstructuren voor cockpits,Ö).

Na de overname zal LMI Aerostructure binnen Sonaca Group worden geÔntegreerd als dochtermaatschappij. ďDe activiteiten van beide entiteiten zijn complementair. Er zal worden gezocht naar commerciŽle en operationele synergieŽn om, in samenwerking met de studiebureaus, onze verschillende klanten nog beter te bedienen,Ē aldus Dan Korte, CEO van LMI Aerospace.

"Dat LMI Aerospace onze groep vervoegt, is een logisch gevolg van onze strategische visie die gericht is op expansie naar de Verenigde Staten,Ē zegt Bernard Delvaux, CEO van Sonaca Group. De overname is alleszins ook een versterking van de klantenportefeuille van Sonaca Group, dat nu bevoorrechte toegang krijgt tot de Amerikaanse klanten van LMI zoals Boeing, Gulfstream en Spirit

De nieuwe kansen die uit de overname voortvloeien, zullen Sonaca Group ook helpen om zijn marktpositie en tewerkstelling in BelgiŽ te versterken, en ze zal de gevoeligheid van de groep voor wisselkoersverschillen (dollar/euro) aanzienlijk verkleinen.

Het management van LMI Aerostructure geniet het volle vertrouwen van Sonaca Group. Het huidige managementteam blijft dan ook aan en zal verantwoordelijk zijn voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de Amerikaanse activiteiten. Sonaca Group wordt dankzij de overname een hoofdrolspeler in de wereldwijde luchtvaartindustrie.

Bron: Persbericht (Frans)Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†

Reageer op dit artikel