Samen met de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KULeuven campus Brussel en de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KULeuven campus Gent organiseert Agoria tijdens het eerste semester van dit academiejaar de negende editie van het “Interdisciplinair Assessment Project” (IAP) voor de masteropleidingen Industrieel Ingenieur, Handelsingenieur en Milieu- en Preventiemanagement.

De IAP's gaan allemaal over bedrijfsprojecten rond Factory of the Future. Afgelopen zomer diende een tiental bedrijven hiervoor projecten in die nu door een groep van 4 of 5 studenten uit de 3 richtingen aangepakt worden. Onlangs werd de startdag georganiseerd in Gent, waar de studenten samen met de deelnemende bedrijven aan de slag konden om de projecten op te starten. De studenten kregen eerst een toelichting over wat nu net zo'n Factory of the Future is. Daarna hingen ze aan de lippen bij de 2 bedrijfsgetuigenissen van Newtec en Van Hoecke, die beide in 2015 of 2016 een Factory of the Future - award ontvingen van Agoria en Sirris.

Nadien konden ze met een contactpersoon van het door hen gekozen project samen de uitdagingen verkennen en een start nemen met het project.

Ondertussen hebben de studentengroepen al een eerste deel van het consultancy-rapport ingediend en is er een tussentijdse evaluatie. De studenten zullen op deze manier leren samenwerken over disciplines maar ook locaties heen, om samen een resultaat van hoogstaande kwaliteit af te leveren. Want dat is hun doel, om in december een praktisch rapport met aanbevelingen over het specifieke project af te leveren aan het bedrijf.