Het Europese ruimtevaartagentschap ESA heeft Agoria-lidbedrijf Verhaert aangesteld voor de implementatie van zijn Europees ‘technologie transfer initiatief’. Dit programma heeft als doel de Europese industrie te versterken door nieuwe zakelijke opportuniteiten te identificeren en te ontwikkelen die gebruikmaken van technologie die werd ontwikkeld in de ruimtevaartprogramma’s van ESA.

De selectie van Verhaert gebeurde op basis van een internationale tenderprocedure. Echter, reeds in 2014 werd Verhaert door Belspo en ESA geselecteerd om zijn specifieke Techxfer-aanpak in België te ontplooien, in het kader van een nationaal technologie transfer initiatief (NTTI). De behaalde successen hebben ertoe geleid dat Verhaert diezelfde aanpak nu ook op Europese schaal mag implementeren en bijgevolg nieuwe toepassingen van ruimtevaarttechnologie mag helpen doorbreken in diverse industriële sectoren.

Verhaert zal als leidinggevend innovatiecentrum een beroep doen op 15 onderaannemers in heel Europa, van Zweden tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Oostenrijk. Deze zogenaamde brokers identificeren lokale opportuniteiten en begeleiden, ondersteund door Verhaert, de lokale industrie en start–ups bij de toepassingen van deze nieuwe technologie. Zij beschikken hiervoor tevens over een netwerk van 15 Business Incubatie Centra (BIC’s) en vormen zo een uniek netwerk van innovatiehubs.

“Door dit contract wordt Verhaert in één klap één van de leidinggevende actoren in Europa met betrekking tot technologie transfer en incubatie van technologische starters en versterkt Verhaert zijn positie als partner voor het managen en opereren van incubatie- en accelaratieprogramma’s voor corporates en kennisinstellingen” aldus Koen Verhaert, CEO Verhaert Group.

Ruimtevaart is een extreem veeleisend applicatiedomein. In het kader van ruimtemissies worden dan ook bijzonder veel nieuwe technologieën ontwikkeld, zoals sensoren, nieuwe materialen, low power systemen, lichtgewicht structuren, optische systemen, geavanceerde robotica, uiterst betrouwbare software, enz. Die ontwikkelingen kunnen ook oplossingen bieden voor allerlei maatschappelijke uitdagingen en technische problemen.

www.verhaert.com


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Reageer op dit artikel