Steden en gemeenten staan voor grote uitdagingen: De stedelijke bevolking groeit aan en veroudert, hitte-eilanden en files drukken de leefbaarheid en zorgen voor gezondheidsproblemen, gebouwen worden zelf energieproducten en de digitale informatiestroom neemt exponentieel toe. Technologische oplossingen kunnen steden en gemeenten ondersteunen en helpen om op de uitdagingen in te spelen. Technologie kan de leefbaarheid en duurzaamheid van een stad verhogen en de beleidsmakers en de burger betrekken bij het reilen en zeilen van een stad.

Voor iedere uitdaging bestaat een technologische oplossing en dit met gevalideerde technologie van eigen bodem. Investeren in smart cities kan leiden tot meer jobcreatie en economische welvaart in België.

Agoria maakte voor u een brochure van al onze leden die actief zijn in het domein van smart cities. U vindt in dit document een overzicht van de expertise van deze technologiebedrijven, gerangschikt volgens 'smart cities'-domein en technologische oplossing. Daarnaast geeft een kleurcode aan of de technologie bijdraagt tot het verwerven, analyseren of visualiseren van data, dan wel of ze betrekking heeft op infrastructuur. Achteraan in de brochure vindt u een lijst met contactpersonen van alle vermelde ondernemingen. 

Deze brochure is enkel in elektronische vorm beschikbaar en zal geregeld geactualiseerd worden. Download hier uw exemplaar.