Maakt uw stad of gemeente gebruik van slimme technologische oplossingen om de leefbaarheid te bevorderen en betere diensten aan de burger te kunnen aanbieden? Dan nodigt Agoria u uit om deel te nemen aan de derde editie van de Agoria Smart City Award 2017! Dit is een onderscheiding voor Belgische steden en gemeenten die concrete stappen zetten om uit te groeien tot ‘Smart City’

We zoeken in het bijzonder projecten die uw stad of gemeente tot een inspirerend voorbeeld maken binnen vier thema’s: 

  • Slimme gebouwen en duurzame wijken

  • Slimme mobiliteit en logistiek

  • Slimme energie

  • Slimme digitale communicatie, digitale infrastructuur en veiligheid

Kortom, we zetten met deze Award grote of kleine steden en gemeenten in de kijker die innovatieve technologische oplossingen inzetten ten voordele van efficiënter grondstoffengebruik, een veilige, groenere en gezondere stadsomgeving, aangenamer en duurzamer wonen, multimodale verplaatsingsmogelijkheden, … 

De jury zal zowel een algemene Agoria Smart City Award 2017 als 4 thematische awards uitreiken: de Agoria Smart City Award Energy 2017, de Agoria Smart City Award Mobility 2017, de Agoria Smart City Award Digital 2017 en de Agoria Smart City Award Living 2017. 

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 26 januari 2017 tijdens het jaarlijkse Agoria Smart Cities Forum (Diamant Building, August Reyerslaan 80, 1030 Brussel). 

Wilt u als stads- of gemeentebestuur uw projecten in de kijker zetten? Grijp nu uw kans!


Door de tijdelijke technische problemen met de Agoria-website ten gevolge van onze recente rebranding, is de limietdatum voor deelname aan de Agoria Smart City Award 2017 met een maand verlengd. U kunt nu nog projecten indienen tot uiterlijk 31 oktober 2016 om 12u ‘s middags.

Download hier het wedstrijdreglement en het deelnemingsformulier.