Vakbonden die allerminst tevreden zijn met de sociale regeringsmaatregelen en dit o.a. zullen vertalen in harde onderhandelingen op bedrijfsvlak,  sociale verkiezingen die dit jaar zijn opgestart, ….

De timing en het thema van de volgende workshop van de - in België unieke - vormingsprogramma’s “Social Relations Every Day”, moeten u toelaten strategie, aanpak en vaardigheden met betrekking tot de sociale dialoog tijdig te vervolmaken. 

De workshop strekt ertoe om zo concreet en interactief mogelijk praktijkinzicht te verwerven of te ontwikkelen, zodat elke deelnemer deze workshop-dag kan verlaten met een stevigere bagage en/of een breder zicht op "wat te doen en niet te doen" in het toch wel brede kader van de sociale onderhandelingen. Dit alles, ondersteund en gefaciliteerd door zeer ervaren en befaamde onderhandelaars en experten. Het zal de deelnemers tevens toelaten ervaringen en oplossingen uit te wisselen.

Animatoren :

Marcel Van Aken: algemeen erkend als grootste ervaringsdeskundige in vakbonds-relaties in België, heeft eerst meer dan 15 jaar sociale onderhandelingen gevoerd als regionale en nationale secretaris van het LBC, om vervolgens als HR of Social Relations Director, gedurende ruim twee decennia, diverse befaamde bedrijven met groot succes door delicate- en erg complexe sociale onderhandelingen te hebben  geleid.  Hij werd verkozen tot HR Manager van het jaar 2005 en is tevens docent Odissee.

Luc Janssens: CEO van bedrijf Oasis HRM Consultancy en tot voor kort afgevaardigd bestuurder en programmadirecteur van de Agoria Academy Social Relations, die hij mede heeft opgericht. Na enkele jaren de functie van specialist-pleiter voor de arbeidsrechtbanken te hebben uitgeoefend in dienst van het ACV en gedurende bijna 10 jaar het beroep van advokaat aan de Balie van Brussel  gespecialiseerd in (individueel en collectief) arbeids- en sportrecht, heeft hij gedurende meer dan 20 jaar nationale en internationale HRD en bestuurderfuncties waargenomen binnen bedrijven van de Inchcape Plc Group. Van 1997 tot 2009 was hij General Manager HR, Social Affairs & Corporate Projects van Toyota Motor Europe, waarna hij zijn consultancy activiteit is gestart.